Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του ΑΣΚ

more

Κατεβάστε τις εφαρμογές μας:

 

Επιλέξτε μια κατηγορία

13/10/2017

Πρόσκληση Υποβολής Πρότασης με Στόχο την Εφαρμογή Προληπτικού Προγράμματος Έγκαιρης Παρέμβασης

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου δέχεται προτάσεις με στόχο την εφαρμογή Προληπτικού Προγράμματος Έγκαιρης Παρέμβασης και Στήριξης σε παιδιά  8-15 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

περισσότερα »

13/10/2017

Πρόσκληση ΑΣΚ στην παρουσίαση: «Αξιολόγηση του Θεραπευτικού Δικτύου Αντιμετώπισης της Ουσιοεξάρτησης της Κύπρου»

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση της «Αξιολόγησης του Θεραπευτικού Δικτύου Αντιμετώπισης της Ουσιοεξάρτησης της Κύπρου» Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοσιογραφική Εστία,  την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, στις 10:00-12:00 π.

περισσότερα »

07/09/2017

Επικαιροποιημένη Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για εξετάσεις μολυσματικών ασθενειών

Το Υπουργείο Υγείας απέστειλε επικαιροποιημένη εγκύκλιο σε όλα τα θεραπευτικά κέντρα, με την οποία ενημερώνει ότι στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για μείωση της βλάβης από την χρήση ουσιών έχει αποφασιστεί η δωρεάν παροχή στους χρήστες που επισκέπτονται τα κέντρα απεξάρτησης και θεραπείας των εξετάσεων για τον ιό HIV (AIDS), τις ιογενείς ηπατίτιδες (HBV και HCV) και την φυματίωση.

περισσότερα »

27/03/2017

Νομοθεσίες για την κάνναβη στην Ευρώπη

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (EMCDDA) κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση με θέμα: «Νομοθεσίες για την κάνναβη στην Ευρώπη», με επίκεντρο την κάνναβη που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς και όχι την ιατρική ή βιομηχανική κάνναβη.

περισσότερα »

08/09/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚ: Υποβολή προτάσεων για ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος κοινωνικής επανένταξης

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, δέχεται προτάσεις με στόχο την ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος κοινωνικής επανένταξης ατόμων που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν στο παρελθόν προβλήματα με την ουσιοεξάρτηση.

περισσότερα »

11/10/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ www.prosfero.com.cy

Η Πλατφόρμα www.

περισσότερα »

13/10/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΣΚ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017

Το νέο ενημερωτικό δελτίο του ΑΣΚ για το μήνα Οκτώβριο είναι διαθέσιμο στον πιο κάτω σύνδεσμο.

περισσότερα »

22/05/2017

ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΚ

Δήλωση Ενδιαφέροντος μέχρι 29 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:00.

περισσότερα »

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) είναι από το 2000 ο ανώτατος συντονιστικός φορέας παρεμβάσεων και πολιτικών σε σχέση με τις ουσίες εξάρτησης, με στόχο τόσο τη Μείωση της Ζήτησης (πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη, μείωση της βλάβης), όσο και τη Μείωση της Προσφοράς, καθώς και την επιδημιολογική παρακολούθηση της κατάστασης στη χώρα.

Το ΑΣΚ είναι συνολικά υπεύθυνο για την χάραξη της πολιτικής στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών και την παρακολούθηση της εφαρμογής της.