Καλωσήρθατε στην ιστοσελίδα του ΑΣΚ

more

Κατεβάστε τις εφαρμογές μας:

 

Επιλέξτε μια κατηγορία

11/04/2017

Ευρωπαικό πρόγραμμα 'Click for Support REALized'

Το ευρωπαικό πρόγραμμα "Click for SupportREALized",  στο οποίο συμμετέχει το ΚΕΝΘΕΑ, στόχο έχει τη δημιουργία διαδικτυακής παρέμβασης για τις Νέες Ψυχοδραστικές Ουσίες.

περισσότερα »

01/03/2017

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙA ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου ενδιαφέρεται να ενοικιάσει κτίριο στη Λευκωσία για σκοπούς στέγασής του, με ενδεχόμενο ενοικιαγοράς.

περισσότερα »

21/03/2017

Εκστρατεία "ListenFirst"

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και την Εγκληματικότητα (UNODC) προωθεί την εκστρατεία #ListenFirst, μία πρωτοβουλία για ενίσχυση της επιστημονικά τεκμηριωμένης πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ως μία αποτελεσματική επένδυση για την προστασία και ευημερία των παιδιών και των νέων, των οικογενειών και των κοινοτήτων τους.

περισσότερα »

27/03/2017

Νομοθεσίες για την κάνναβη στην Ευρώπη

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (EMCDDA) κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση με θέμα: «Νομοθεσίες για την κάνναβη στην Ευρώπη», με επίκεντρο την κάνναβη που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς και όχι την ιατρική ή βιομηχανική κάνναβη.

περισσότερα »

22/03/2017

Ενημερωτικό Δελτίο Μαρτίου 2017

Το ΑΣΚ έχει εκδόσει το ενημερωτικό δελτίο για το μήνα Μάρτιο.

περισσότερα »

29/03/2017

Θέση Εργασίας στο EMCDDA

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (EMCDDA) έχει ανακοινώσει την υποβολή αιτήσεων για τη θέση Επιστημονικού Αναλυτή στον τομέα Δράσης για τις Νέες Ουσίες.

περισσότερα »

11/04/2017

Νέα έκδοση Γενικού Χημείου του Κράτους "Οδηγώ με ασφάλεια χωρίς αλκοόλ και άλλες ουσίες"

Με ποιο τρόπο  επιδρά το αλκοόλ και τα ναρκωτικά στην οδήγηση, αλήθειες και μύθοι γύρω από την κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες, είναι διαθέσιμες στο νέο έντυπο του Κρατικού Χημείου.

περισσότερα »

09/03/2017

60η Σύνοδος της CND

Η 60η Σύνοδος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά (Commission on Narcotic Drugs) θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, στις 13-17 Μαρτίου 2017.

περισσότερα »

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ) είναι από το 2000 ο ανώτατος συντονιστικός φορέας παρεμβάσεων και πολιτικών σε σχέση με τις ουσίες εξάρτησης, με στόχο τόσο τη Μείωση της Ζήτησης (πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη, μείωση της βλάβης), όσο και τη Μείωση της Προσφοράς, καθώς και την επιδημιολογική παρακολούθηση της κατάστασης στη χώρα.

Το ΑΣΚ είναι συνολικά υπεύθυνο για την χάραξη της πολιτικής στο θέμα των εξαρτησιογόνων ουσιών και την παρακολούθηση της εφαρμογής της.