13/10/2017 - Πρόσκληση ΑΣΚ στην παρουσίαση: «Αξιολόγηση του Θεραπευτικού Δικτύου Αντιμετώπισης της Ουσιοεξάρτησης της Κύπρου»

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση της «Αξιολόγησης του Θεραπευτικού Δικτύου Αντιμετώπισης της Ουσιοεξάρτησης της Κύπρου»

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στη Δημοσιογραφική Εστία,  την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, στις 10:00-12:00 π.μ.

 

Χαιρετισμοί:  Δρ. Χρύσανθος Γεωργίου, Πρόεδρος Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου

Ομιλητές:   Δρ. Βασίλης  Γκιτάκος, Διευθυντής Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ)

                   Δρ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος, Υπεύθυνος Τομέα Ερευνάς ΚΕΘΕΑ

Π.Α.: 22442960

(μέχρι την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017)

Για το Δελτίο Τύπου ακολουθείστε το σύνδεσμο

 

13/10/2017 - Πρόσκληση Υποβολής Πρότασης με Στόχο την Εφαρμογή Προληπτικού Προγράμματος Έγκαιρης Παρέμβασης

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου δέχεται προτάσεις με στόχο την εφαρμογή Προληπτικού Προγράμματος Έγκαιρης Παρέμβασης και Στήριξης σε παιδιά  8-15 ετών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Για την προκήρυξη ακολουθείστε το σύνδεσμο εδώ.

Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων:  20 Νοεμβρίου 2017, στις 12.00 μ. μ.  

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τη Λειτουργό Εύα Συμεωνίδου, στο τηλέφωνο 22442968 ή στο email: e.symeonidou@ask.org.cy

 

 

03/10/2017 - Υποτροφία Διδακτορικού ΔιπλώματοςTο Κέντρο Ερευνών SHORE & Whariki, του College of Health, στο Πανεπιστήμιο Massey δέχεται αιτήσεις υποψηφιότητας για υποτροφία διδακτορικού διπλώματος στους τομείς της χρήσης ναρκωτικών, της αγοράς ναρκωτικών και της πολιτικής για τα ναρκωτικά. Η ομάδα έχει ιδιαίτερη τεχνογνωσία στους εξής τομείς: έρευνα για νέες ψυχοδραστικές ουσίες, έρευνα στα αστικά λύματα, μεταρρύθμιση της πολιτικής για την κάνναβη, συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και τις παράνομες αγορές ουσιών στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τριετή υποτροφία, με έδρα στο  Auckland, της Νέας Ζηλανδίας. Οι υποψήφιοι από μια σειρά επιστημονικών κλάδων όπως η υγεία, η τοξικολογία, τα νομικά, η οικονομία και η εγκληματολογία. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε το σύνδεσμο.

Καταληκτική ημερομηνία 15 Οκτωβρίου 2017

08/09/2017 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΚ: Υποβολή προτάσεων για ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος κοινωνικής επανένταξης

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου, δέχεται προτάσεις με στόχο την ανάπτυξη πιλοτικού προγράμματος κοινωνικής επανένταξης ατόμων που αντιμετωπίζουν ή αντιμετώπισαν στο παρελθόν προβλήματα με την ουσιοεξάρτηση. Το διαθέσιμο ποσό είναι 50.000 ευρώ. Η έναρξη του προγράμματος αναμένεται τον Δεκέμβριο του 2017 και η εφαρμογή του δεν πρέπει να ξεπερνά τους δώδεκα μήνες. Τελευταία ημερομηνία υποβολής, η 27η Οκτωβρίου 2017 στις 12.00.

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν μη κυβερνητικοί οργανισμοί (σωματεία, εταιρείες, φιλανθρωπικά ιδρύματα, άλλοι ιδιωτικοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί), Πανεπιστημιακά ιδρύματα, Κυβερνητικές υπηρεσίες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τα πρόσωπα που θα εκπροσωπήσουν το φορέα του οποίου η πρόταση θα επιλεγεί, θα κληθούν να υπογράψουν συμβόλαιο για πιστή εφαρμογή της πρότασης  που κατέθεσαν. Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε το σύνδεσμο.

07/09/2017 - Επικαιροποιημένη Εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας για εξετάσεις μολυσματικών ασθενειών

Το Υπουργείο Υγείας απέστειλε επικαιροποιημένη εγκύκλιο σε όλα τα θεραπευτικά κέντρα, με την οποία ενημερώνει ότι στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλονται για μείωση της βλάβης από την χρήση ουσιών έχει αποφασιστεί η δωρεάν παροχή στους χρήστες που επισκέπτονται τα κέντρα απεξάρτησης και θεραπείας των εξετάσεων για τον ιό HIV (AIDS), τις ιογενείς ηπατίτιδες (HBV και HCV) και την φυματίωση. Στην εγκύκλιο αναφέρεται επίσης και η ακριβής διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται για τη διεξαγωγή των εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε αυτούσιο το περιεχόμενο της εγκυκλίου εδώ.