29/03/2017 - Θέση Εργασίας στο EMCDDA

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (EMCDDA) έχει ανακοινώσει την υποβολή αιτήσεων για τη θέση Επιστημονικού Αναλυτή στον τομέα Δράσης για τις Νέες Ουσίες. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε το σύνδεσμο.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων στις 28 Απριλίου 2017.

27/03/2017 - Νομοθεσίες για την κάνναβη στην Ευρώπη

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά και την Τοξικομανία (EMCDDA) κυκλοφόρησε τη νέα του έκδοση με θέμα: «Νομοθεσίες για την κάνναβη στην Ευρώπη», με επίκεντρο την κάνναβη που χρησιμοποιείται για ψυχαγωγικούς σκοπούς και όχι την ιατρική ή βιομηχανική κάνναβη. Για να δείτε την έκθεση, πατήστε το σύνδεσμο.

21/03/2017 - Εκστρατεία "ListenFirst"

Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και την Εγκληματικότητα (UNODC) προωθεί την εκστρατεία #ListenFirst, μία πρωτοβουλία για ενίσχυση της επιστημονικά τεκμηριωμένης πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών ως μία αποτελεσματική επένδυση για την προστασία και ευημερία των παιδιών και των νέων, των οικογενειών και των κοινοτήτων τους.

Στα πλαίσια της εκστρατείας ετοιμάστηκε υλικό για διάφορες ομάδες- στόχου, όπως για γονείς, δασκάλους και πρόσφατα Λειτουργούς Πρόληψης. 

Για να δείτε το υλικό για τους Λειτουργούς Πρόληψης, πατήστε το σύνδεσμο.

Για να δείτε το υλικό για τους γονείς, πατήστε το σύνδεσμο.

Για να δείτε το υλικό για τους δασκάλους, πατήστε το σύνδεσμο.

 

 

15/03/2017 - Έκθεση για την υποχρεωτική ένδειξη καταλόγου συστατικών και διατροφικής δήλωσης στα αλκοολούχα ποτά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσιοποίησε έκθεση που κοινοποιήθηκε προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο της ΕΕ σχετικά με την υποχρεωτική ένδειξη καταλόγου συστατικών και διατροφικής δήλωσης στα αλκοολούχα ποτά. 

Βάσει των ισχύοντων κανόνων, σε αντίθεση με άλλα τρόφιμα, η ένδειξη του καταλόγου των συστατικών και η διατροφική δήλωση δεν είναι υποχρεωτική για τα αλκοολούχα ποτά. Η Διατροφική Δήλωση έχει γίνει υποχρεωτική για τη συντριπτική πλειοψηφία των προ-συσκευασμένων τροφίμων από τις 13 Δεκεμβρίου 2016, κάνοντας την ιδιαιτερότητα της κατάστασης με τα αλκοολούχα ποτά ακόμη πιο εμφανή. Ως εκ τούτου, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές έχουν μειωμένη πρόσβαση στη διατροφική δήλωση και στον κατάλογο των συστατικών, με εξαίρεση τα συστατικά τα οποία επιφέρουν αλλεργική αντίδραση.

Ενώ στο παρελθόν οι εμπλεκόμενοι οικονομικοί φορείς  είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους προς ένα υποχρεωτικό καθεστώς επισήμανσης, σήμερα η βιομηχανία αναγνωρίζει το δικαίωμα των καταναλωτών να γνωρίζουν τι ακριβώς καταναλώνουν. Σε αυτή τη βάση, προέκυψε αυξανόμενος αριθμός εθελοντικών πρωτοβουλιών για παροχή πληροφοριών σχετικά με τα συστατικά, την ενεργειακή αξία ή και την πλήρη διατροφική δήλωση των αλκοολούχων ποτών, ανταποκρίνοντας έτσι στις προσδοκίες των καταναλωτών για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ποτά που καταναλώνουν.

Για πρόσβαση στην έκθεση, ακολουθήστε το σύνδεσμο.

09/03/2017 - 60η Σύνοδος της CND

Η 60η Σύνοδος της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά (Commission on Narcotic Drugs) θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη, στις 13-17 Μαρτίου 2017. H Επιτροπή είναι το κεντρικό σώμα χάραξης πολιτικής για τα ναρκωτικά του ΟΗΕ. Εκ μέρους του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου θα συμμετάσχει το μέλος κ. Σ. Σεργίδης.

Για το πρόγραμμα της Συνόδου, μπορείτε να απευθυνθείτε στο σύνδεσμο.

page 12345678